inboard-elektromotor-boot

ELEKTRISCHE BINNENBOORDMOTOREN – AMPERABOATS

Ampera boats heeft binnenboordmotoren met verschillende vermogens

Wat is een elektrische binnenboordmotor?

Een elektrische binnenboordmotor wordt ook wel een elektrische inboard motor genoemd. De naam verklap het al een beetje, maar dit zijn elektromotoren die in de boot zelf zijn verwerkt. In tegenstelling tot een buitenboordmotor, is deze dus niet te zien aan de buitenkant van de boot. De daadwerkelijke motor zit verwerkt in de boot zelf en de schroef van de boot zit vaak aan de onderkant van de boot verwerkt. Het mooie van een binnenmotor is dat er een aantal mooie voordelen aan zitten, maar die zullen we straks verder behandelen.

Welke binnenboordmotor is geschikt?

U bent er ondertussen wel uit en wilt graag een elektrische binnenboordmotor in uw boot hebben. Of u nou al een boot heeft en deze wilt laten ombouwen naar een boot met elektrische aandrijving of dat u een nieuwe elektrische motorboot wilt en daar een binnenboordmotor in wilt hebben.  Het is allemaal mogelijk. Maar welke moet u nou hebben?

Vermogen

Iedereen heeft andere wensen en daarom leveren we bij Amperaboats maatwerk. Bent u iemand die graag de haren laat wapperen in de wind door hard te varen. Of bent u iemand die liever rustig vaart en van de omgeving geniet? We hebben elektrische binnenboordmotoren met verschillende vermogens om deze op uw wensen af te stemmen.

Grootte van de boot

Daarnaast zal er gekeken moeten worden naar de boot die u heeft of wilt hebben. Het ligt misschien voor de hand, maar hoe groter de boot hoe meer vermogen die nodig heeft. Daarnaast zal er ook genoeg ruimte moeten zijn om de motor in te bouwen.

Waar u nog meer aan moet denken

Gashandel of Throttle

Alle motoren van de leisure en de sport range zijn te bedienen met een gashandel of een throtlle. De bedieningselementen zijn voorzien van een aan/uit knop, een 3 standenschakelar voor de 3 modussen (sport, normaal en eco) en een mogelijkheid voor een dodemansknop.

Juiste accu

Zeker net zo belangrijk als de motor zijn de accu’s. De accu’s voor elektrische motoren zijn wat brandstoftanks zijn voor benzinemotoren zijn. We hebben ze klein en groot van AGM tot Lithium en licht tot zwaar. Kortom volop keuze. Wij kunnen u adviseren wat het beste bij je past.

Opladen

Om je accu’s op te laden heb je natuurlijk een lader nodig. Welke het beste bij jou past hangt af van een aantal factoren. Hoe snel wil je weer een volle accu hebben en wat kan de walstroom thuis of in je haven aan. We hebben een ruime keuze aan acculaders en daar zit altijd de juiste voor jou bij.

Monitoring

Meten is weten. Dat is bij elektrisch varen ook van toepassing. We hebben een assortiment aan monitoringsystemen die het actuele stroomverbruik, de nog te varen tijd en uw conditie voor je in de gaten houden. Dit kan van eenvoudig tot zeer uitgebreid.

Aansluitingen & veiligheid

Veilig varen. Elektriciteit en water kunnen goed samen als het maar op de juiste manier wordt toegepast We hebben een plug and play systeem zodat je alleen een paar stekkers in elkaar hoeft te steken en klaar is Kees. In het plug and play systeem hebben we gelijk zekeringen, een aardlekschakelaar en een 12 volt boordnet geïntegreerd. Wel zo’n veilig idee.